Logo

>> Alla böcker A-Z

Ciao 2 Allt-i-ett-bok

Av: Marie-Louise Sanner

Medarbetare: Ingrid Flygare (Illustratör), Caroline Bagge (Formgivare), Ylva Hedenquist (Redaktör), Jaak Krusmägi (Redaktör)

Bild 

Pris inklusive moms: 327 kr

Antal:

Skickas omgående.

Artikelnummer:9789127416376
Upplaga:1
Förlag:Natur & Kultur
Utgivningsdatum:20120412
Mediatyp:Bok/Häftad
Omfång:261 sidor
Vikt (g):634

Om boken

 

Här kommer ett alldeles nytt läromedel i italienska för gymnasiet (Moderna språk 1 och 2) och vuxenundervisningen. Du som är bekant med våra populära läromedel i spanska och franska, Caminando och Génial, kommer att känna igen dig i Ciao! En av författarna till Ciao!, Marie-Louise Sanner, har också skrivit Génial.

Ciao! består av två allt-i-ett-böcker med foton och teckningar som ger mycket Italien-känsla. Många italienare medverkar i texter och dialoger, vilket ger garanterad autenticitet.

Det här är Ciao!
Italienska för Moderna språk 1 och 2, där det för varje steg finns en allt-i-ett-bok, en lärarhandledning som nedladdningsbar pdf, lärar-cd samt elevinspelningar. Allt-i-ettböckerna börjar med ett Intro-kapitel (bok 1) resp. repetitionskapitel (bok 2), sedan följer sex fullmatade kapitel och avslutningsvis finns ett jul- och nyårskapitel. Bak i boken hittar man minigrammatik, uttalsavsnitt, facit, texterna på svenska samt italiensk-svensk och svensk-italiensk ordlista. Innehållet i Ciao! är väl anpassat till Gy 2011.

Fakta om Italien
Lo sapevi che ...? (Visste du att ...?) är ett återkommande avsnitt med fakta på svenska om bar- och kafékulturen i Italien och annat matnyttigt. Varje kapitel avslutas med Inoltre (Dessutom), en text på italienska med frågor på svenska. Här får man använda olika strategier för att klura ut vad texten handlar om.

Grammatik
Grammatica, grammatikrutorna med övningar, som gärna får var lite roliga, dyker upp flera gånger i kapitlen.

Parlate un po'
Den här övningsrubriken ser man ofta i Ciao!. Talövningar är en viktig ingrediens som man aldrig kan få för mycket av. Dessutom tränas kroppsspråket, som är så viktigt i italienskan, genom gester.

Rivediamo un po'
Repetition är kunskapens moder, heter det, och varje kapitel innehåller ett repetitionsavsnitt med sådant som har förekommit i tidigare kapitel.

Volare ...
Italienska måste förstås sjungas och den gamla sångvänliga slagdängan Volare finns med liksom andra traditionella sånger och moderna låtar.

Webbövningar
I lättnavigerade och tydliga webbövningar får eleverna möjlighet att öva på ord och grammatik om och om igen. De kan sedan testa sina kunskaper genom att göra övningarna som test.

Tom kundvagn

Summa totalt:

0 kr