Logo

>> Alla böcker A-Z

Colores 9 Övningsbok

Av: Chris Alfredsson, Anneli Johansson

Bild saknas

Pris inklusive moms: 102 kr

Antal:

Skickas omgående.

Artikelnummer:9789127419513
Upplaga:1
Förlag:Natur & Kultur
Utgivningsdatum:20100805
Mediatyp:Bok/Häftad
Omfång:136 sidor
Vikt (g):331

Om boken

Om man får bestämma arbetssätt själv blir resultatet ofta bäst. Det har vi tagit fasta på i Colores. Här väljer du själv hur du vill arbeta med boken, traditionellt från pärm till pärm, eller mer fritt där du väljer ut vissa delar av boken eller hoppar mellan de olika temaområdena. Vilket sätt du än föredrar får du ett rejält stöd i lärarhandledningen.

Colores tar upp verkliga händelser, personer och traditioner. Dels för att främja förståelsen för olika sätt att leva, dels för att låta eleverna öva på vardagliga situationer. Detta gör det även möjligt att integrera undervisningen med andra ämnen.

Colores 6 är en allt-i-ett-bok för nybörjare. Colores 7 består av textbok och övningsbok och kan användas i både nybörjargrupper och till de elever som redan haft spanska i 6:an. Colores 8 och 9 har liksom Colores 7 textbok och övningsbok. Läromedlet är väl anpassat till Lgr 11.

Colores 6
Allt-i-ett-boken är indelad i ett antal temaområden, varav fem temaområden utgår från länder (Spanien, Mexiko, Argentina, Venezuela, Peru). Texter och övningar varvas. Det finns även en pjäs på lätt spanska, ett julkapitel, en tävling, projektförslag, grammatikavsnitt, samt alfabetiska ordlistor (spansk-svensk, svensk-spansk). Inga grammatiktermer tas upp i samband med övningarna, men för intresserade elever finns ett lättsamt grammatikavsnitt längst bak i boken med övningar.

Colores 79
Textböckerna
Colores 79 är uppbyggda kring temaområden med bastexter och valbara texter. Böckernas bastexter har en lugn progression genom hela serien, så att det inte ska vara något problem att få med sig hela gruppen. Många texter är realiainriktade, de tar upp ämnen som intresserar eleverna samt handlar om elevernas vardag. Då spanskan skiljer sig i olika länder tar Colores givetvis upp exempel på skillnader i språket.

De valbara texterna ("Más textos") är av olika svårighetsgrad, men tar upp ämnen som har en koppling till det aktuella temat, vilket gör att eleverna kan arbeta med samma tema men på olika nivåer. Att eleverna kan välja utifrån intresse främjar även lusten att lära.

Övningsböckerna
Övningsböckerna har innehållsförteckningar till varje tema med målrutor. Dessa ger en tydlig överblick över vilka övningar som finns och tydliggör kunskapsmålen.

Övningarna är varierade för att eleverna ska utveckla en allsidig kommunikativ förmåga samt kontinuerligt förbättra både läs- och hörförståelsen. För att göra eleverna förberedda på verkliga situationer i sitt möte med det spanska språket finns det många tal- och hörövningar där man övar på att till exempel fråga om vägen, handla kläder och beställa på restaurang. Grammatiken ligger det som en separat del i boken. Det finns både grammatiska förklaringar, i textboken, och tillhörande övningar, i övningsboken. Detta gör att du som lärare kan välja när du vill ta upp ett visst grammatiskt moment.

Lärarhandledning och inspelningar
Lärarhandledningarna är lättlästa och innehåller förslag till arbetsgång, lektionstips, förberedande övningar, extraövningar, prov, utvärderingsblad, facit, samt arbetsblad.

Eftersom du kan välja att arbeta med Colores från pärm till pärm eller att endast välja vissa länder eller temaområden, så får du här utförlig information om vilka förkunskaper som krävs till respektive tema, samt hänvisningar till förberedande övningar. I lärarhandledningen till Colores 7 finns även utförliga tips på hur du kan jobba med boken om du har en nybörjargrupp.
Till läromedlet finns både lärar-cd och elev-cd.

Webbövningar
I lättnavigerade och tydliga webbmoduler får eleverna möjlighet att öva på ord och grammatik om och om igen. De kan sedan testa sina kunskaper genom att göra övningarna som test.

Tom kundvagn

Summa totalt:

0 kr