Logo

>> Alla böcker A-Z

Tulpaner, tulpaner

Av: Liz Dobbs

Bild 

Pris inklusive moms: 112 kr

Antal:

Skickas omgående.

Artikelnummer:9789132328343
Upplaga:1
Förlag:B Wahlströms
Utgivningsdatum:20030301
Mediatyp:Bok/Kartonnage
Omfång:104 sidor
Vikt (g):650

Om bokenIngenstans är tulpanen så älskad som i Sverige - vi köper en miljon tulpaner om dagen från mörkaste januari till ljusnande april! Och i trädgårdarna sprider de lysande färgprakt och glädje från tidig vår fram till försommar innan andra blommor tar över.

Det man först slås av i boken Tulpaner tulpaner är självfallet de mer än 70 andlöst vackra bilderna av tulpaner från en unik privat samling i Holland. Spännvidden är stor, från späda vilda tulpanarter till praktfulla papegojtulpaner med intrikata mönster Här finns fransiga, strimmiga, fyllda, enkla, tidigblommande och sena tulpaner med fantasieggande namn som Queen of Night, Yellow Parrot, White Dream och Burgundy Lace - såväl blommor som namn exploderar av färg.
Utöver detta finns ett kapitel om tulpanarternas historia och ursprung, ett uppslag om klassificeringen av tulpaner utifrån blomningstid och blomform samt ett avsnitt om skötsel och plantering med förslag till rabattkompositioner och många andra praktiska råd.

Liz Dobbs har haft stor framgång som författare av ett flertal trädgårdsböcker. Under tre år har hennes spalt i månadstidningen Garden Inspirations erbjudit råd och lösningar till läsarnas praktiska trädgårdsproblem. Dessutom medverkar hon på webbsidan greenfingers.com. Clay Perry är internationellt känd som trädgårds- och stillbildsfotograf.Tom kundvagn

Summa totalt:

0 kr