Logo

>> Alla böcker A-Z

Den förlorade symbolen

Av: Dan Brown

Medarbetare: Tove Janson Borglund (Översättare), Leo Andersson (Översättare), Helena Sjöstrand (Översättare), Gösta Svenn (Översättare), Peter Olofsson (Översättare), Peter Samuelsson (Översättare), John Eyre (Formgivare)

Bild 

Pris inklusive moms: 80 kr

Antal:

Skickas omgående.

Artikelnummer:9789143505696
Förlag:Albert Bonniers Förlag
Utgivningsdatum:20100604
Mediatyp:Bok/Storpocket
Omfång:614 sidor
Vikt (g):623

Om boken

Harvardprofessorn i religiös symbolik, Robert Langdon, kallas i sista stund in för att hålla en kvällsföreläsning i Capitolium, Washington. Men bara minuter efter hans ankomst hittas ett föremål i byggnadens rotunda, kryptiskt kodat med fem olika symboler. Langdon förstår att budskapet är en uråldrig åkallan, menad att locka honom in i en sedan länge förlorad värld av hemlig visdom.
När Langdon inser att hans mentor, Peter Solomon - filantrop och framstående frimurare - brutalt kidnappats, förstår han att det enda sättet att rädda sin väns liv är att hörsamma den mystiska uppmaningen och följa den vart den än leder honom. Han sveps in i en värld av beslöjade historier, gåtfulla ikoner och förborgade koder som tycks leda honom mot en ofattbar sanning.

Om författaren

Dan Brown

Dan Brown, född 22 juni 1964 i Exeter, New Hampshire, är en amerikansk författare av publiksuccéerna Da Vinci-koden, Änglar och demoner, I cirkelns mitt, Gåtornas palats och Den förlorade symbolen. Brown har även gett ut två skivor på eget skivbolag. Med en far som var matematiklärare på Phillips Exeter Academy, växte Brown upp på skolan och, efter examen i engelska och spanska från Amherst College, kom även Brown att arbeta som lärare på skolan, med inriktning på engelska. Han undervisade även i spanska vid högstadiet på Lincoln Akerman School.


Browns intressen för kodlösning och underrättelsetjänster gjorde att han skrev sin första roman, Gåtornas palats. Den blev snabbt en av USA:s mest säljande e-böcker. Änglar och demoner kom att sälja ännu mer. Där introducerades Robert Langdon, Harvard-professorn i religiös symbolik.


Därefter publicerade Brown boken I cirkelns mitt, en roman som rör sig omkring ett fynd av en fossil av en utomjordisk insekt i en meteorit, samt turer kring ett presidentval. I Da Vinci-koden återkom karaktären Robert Langdon. Dan Brown hade gjort efterforskningar till boken på Leonardo da Vinci, merovingernas historia, samt mystiska religiösa samfund som Prieuré de Sion, Opus Dei, och frimurarna som kittlat mångens fantasi dessförinnan. Da Vinci-koden blev snabbt en enorm succé 2003-2004 och är 2000-talets mest sålda bok. Brown har vävt in en del element i berättelsen, enbart i underhållningsyfte. Kritiska röster har höjts, både från den katolska kyrkan och den akademiska världen, att Brown i alltför hög grad stött sig på sekundär forskning.

Andra köpte också

(Board book)

20111115

Skickas omgående

29 kr

-70% (97:-)

Podracingen där Anakin Skywalker vann sin frihet var bara början. Gång på gång skulle han bevisa...[Läs mer]

Tom kundvagn

Summa totalt:

0 kr