Logo

>> Alla böcker A-Z

Köpvillkor


Villkoren är granskade av Konsumentverket.


Nöjd kund

Vi trivs med vårat arbete, och längtar efter att ge dig service och din beställning.

Att du ska bli nöjd med vår service är det roligaste vi vet och det enda som räknas för oss.


Kundtjänst svarar på dina frågor

mail: info at klevrings.se.


Lager

Vi har, till skillnad mot många konkurerande webbutiker, eget lager.

De artiklar som det står "skickas omgående", finns i vårt eget lager. Dessa varor levereras normalt inom 5 arbetsdagar. Beställer du även varor med längre leveranstid skickas hela ordern samtidigt.


Priser

Samtliga priser är inklusive moms. Vi reserverar oss för eventuella prisförändringar, vilket normalt inte sker i efterskott, utan att alltid först meddela dig. Momsen är 6 % för både tryckta böcker och 25 % för övriga produkter.

Minsta ordervärde är 200 kr.


Ingen Expeditionsavgift vid kortbetalning

Vid kreditkortsbetalning tillkommer inga expeditionsavgifter. Vi tar ut en avgift på 29 kr vid beställningar mot faktura.


Frakter inom Sverige

Vi har en enhetsfrakt på 79 kr för böcker, 79 kr för övriga varor såsom teknik, lek- lär- & hobby, räknemaskiner, kontorsmaterial och kläder inom Sverige.

Frakter till Norden och EU

Inom Norden och EU är frakten 350 kr oavsett sortiment.

Frakter övriga Världen

Vi skickar varor över hela världen. Frakten som normalt sker som Postpaket kostar 850:-, leveranstid ca 10 dagar.


Fraktsätt

Leveranser sker genom brev om vikten är under 1 kg och med Postens postpaket om vikten är över 1 kg. Det kan hända att även om vikten understiger 1kg, att varorna skickas som postpaket på grund av att försändelsen är för stor för brev.

Paketet hämtas hos postombudet som anges på avin du får hemskickad eller via SMS.

Ej utlöst försändelse eller nekat mottagande, debiteras med 200:- samt porto/fraktkostnader.

Om ni vill ändra adressuppgifter i redan skickat paket är kostnaden 150:- exkl. moms (Detta är Postens avgift för sk ändrat förfogande). Ändringen kan ta upp till 48 timmar att genomföra.


Leveranstid

10.000-tals varor finns för OMGÅENDE leverans, från våra egna lager, detta anges vid respektive artikel (gäller varor där det står "levereras omgående")dessa varor levereras normalt inom 5 arbetsdagar. Beställer du varor med olika leveranstid skickas hela ordern samtidigt inom den längsta leveranstiden som någon av dina produkter har. Beställer du alltså en vara med omgående leverans och en med 2-8 vardagar skickar vi ordern inom 2-8 vardagar. Vi kan delleverera beställningen och gör detta i de fall vi anser det lämpligt. Informera oss om du behöver delleverans så ska vi se vad vi kan göra.

Vid varje produkt finns den specifika leveranstiden angiven.

För utländska böcker som inte anges med leverans "omgående", kan leveranstiden uppgå till 14 dagar.

Vi reserverar oss alltid för att varan kan bli slutsåld.


Betalning


Kortbetalning, Direktbetalning

Kortbetalning med VISA, Eurocard eller Mastercard

Kortbetalning tillhandahålls av DIBS och sker genom att kontokortsnumret krypteras och transporteras direkt till banken.


DIBS använder standarden SSL som är bland de säkraste systemen för e-handelstransaktioner.

Detta innebär att ingen obehörig kan få tillgång till dina kontokortsuppgifter.

För mer info se www.dibs.se.

Beställningar utanför Sverige kan endast kortbetalas eller förskottsbetalas.


Vid kortbetalning, reserveras beloppet och dras från kortet först då varan skickas från oss.


Faktura

Genom vårt samarbete med Upphandlingsjuristen AB kan vi erbjuda privatpersoner och företag att handla mot faktura. Vid faktura med betalvillkor 14 dagar tillkommer en fakturaavgift om 29 kr för privatpersoner och 39 kr för företag. För faktura med betalvillkor 60 dagar tillkommer en fakturaavgift om 69 kr för både privatpersoner och företag. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n 60 kr för privatpersoner och 450 kr för företag, samt dröjsmålsränta med 24 % per år. Vid inkassoåtgärd tillkommer en inkassoavgift om 180 kr. Fakturan skickas till din e-postadress i samband med att leverans sker.

Grundkraven för att få betala mot faktura är följande:

- Du har fyllt 18 år

- Du har en stadigvarande inkomst

- Du har minst 120 000 kr i årsinkomst

- Du har inga betalningsanmärkningar

- Du är folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år tillbaka

- Du uppgett en e-postadress som tillhör beställaren

Vid fakturabetalning kan vi komma att ta en kreditupplysning. Vid belopp upp till 5000 kr tar vi en lättare typ av upplysning som inte registreras och visas för tredje part och som inte påverkar din framtida kreditvärdighet. Vid belopp över 5000 kr tar vi en fullvärdig kreditupplysning. Upplysningen ger oss information om namn och adress, betalningsanmärkningar samt skuldsaldo hos Kronofogden.Manuell betalning

Vid manuell betalning får du uppgifter om inbetalningen när köpet är klart, obs att vi skickar dina varor först när betalningen kommit oss tillhanda, vilket tar ca 2 bankdagar.Ångerrätt, Returer, Ej utlöst försändelse

Är du konsument har du rätt att inom 14 dagar från mottagandet av varan meddela oss att du ångrar köpet. Detta gäller enbart i det fall varan återlämnas i väsentligt oförändrat skick. Om varan har förstörts eller förändrats på grund av någon åtgärd som har varit nödvändig för att undersöka varan gäller inte ångerrätten. Varan skall alltid undersökas så försiktigt som möjligt.

Underkläder är hygienartiklar och kan därför inte bytas, BH är undantaget och kan alltså bytas.

Observera att även datorprogram återköpes ej i det fall plomberingen är bruten.

Returfrakten för användande av ångerrätten betalas av köparen.


OBS Paketet bör skickas som företagspaket. Rekommenderat brev ska inte användas.

Returadress: Klevrings Sverige AB, Stubbsundsvägen 13, 131 41 Nacka.

Returen som skickas som REK, hämtas inte ut.


Om vi gjort något fel eller varan är trasig står vi givetvis för returfrakten och skickar en ny vara till dig kostnadsfritt.

Vi ber dig även att skicka varorna i en hård förpackning för att varorna inte ska skadas vid transporten till oss.

Ej utlöst försändelse eller nekat mottagande, debiteras med 280:- samt porto/fraktkostnader.

Om varan skadats eller kommer bort på grund av omständighet som beror på köparen, sker ingen återbetalning eller kreditering på fakturan.

Om du önskar varan tillsänd dig igen tillkommer också porto-/fraktkostnader. Varan ligger kvar hos oss i 30 dagar.


Vid garantireparation, följ i första hand instruktionen som följer med varan.


Reklamation

Om du upptäcker något fel i varan och vill reklamera den, gör du det enklast genom att kontakta vår kundtjänst info at klevrings.se. Reklamation skall ske senast inom 30 dagar från leveransdagen. Handlar du i egenskap av konsument skall reklamation istället ske inom tre år. Du skall dock meddela oss inom skälig tid från det att du märkt felet eller borde ha märkt felet. Vi godtar alltid meddelanden om reklamation som sker inom två månader från att du upptäckt felet.

Om vi inte kan leverera

Om varan är slut eller av annan orsak inte kan levereras, återbetalas varans fulla pris till det kontokort som du angett vid betalningen.


Integritetspolicy


Integritetspolicyn har uppdaterats den 2018-04-12.


Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är vår målsättning att följa alla vid var tid gällande lagar och rekommendationer för personuppgifter. Denna policy hjälper dig bl.a. att förstå vilken slags information vi samlar in och hur denna används. Genom att göra en beställning eller på annat sätt lämna ut dina uppgifter till oss, samtycker du till behandling av dina personuppgifter i enlighet med nedan.


Personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter är:

Klevrings Sverige AB orgnr 556729-0274

Stubbsundsvägen 13

131 41 Nacka


Vilka personuppgifter behandlar vi och hur använder vi dina personuppgifter?

Vi kommer att behandla de personuppgifter som du lämnar eller har lämnat till oss eller som vi samlat in på Webbplatsen genom cookies i syfte att administrera dina köp och fullfölja våra åtaganden gentemot dig som kund. De personuppgifter som VI behandlar är ditt personnummer, namn, postadress, kön, e-postadress, köp-, betal- och orderhistorik, betal- och kreditkortsnummer, IP-adress och telefonnummer.


Uppgifterna kan även användas för identifikation, direktmarknadsföring, kundundersökningar, nyhetsbrev samt för statistikändamål. Uppgifterna kan också användas för utskick per post, sms och e-post samt för marknadsföring och information via telefon, om du inte invänt mot detta. Du kan när som helst kontakta oss för att avbryta marknadsföring mot dig som kund.


Ditt personnummer kommer att behandlas i samband med köp på grund av att betalnings- och kreditföretag behöver ditt personnummer i kreditupplysningssyfte.


Användningen av uppgifterna kan innebära samkörning med andra register, både inom och utom EU, samt att dina personuppgifter överförs till, och behandlas av, andra bolag inom vår koncern samt våra samarbetspartners i ovan nämnda syften i enlighet med gällande lagar och föreskrifter. Uppgifterna kan även komma att samköras eller delas med myndigheter eller våra samarbetspartners för t.ex. leverans direkt från tillverkaren, samt betalningsförmedlare och kreditföretag för betalning eller kreditupplysning. VI iakttar alltid största försiktighet vid sådana tillfällen och lämnar inte ut fler uppgifter än vad som behövs för att uppnå ändamålet


Genom att göra en beställning eller på annat sätt lämnar ut uppgifter till oss, godkänner du även att dina personuppgifter överförs till land utanför EU.


Om hela eller delar av vår verksamhet säljs eller integreras med annan verksamhet kan dina personuppgifter lämnas ut till våra rådgivare, eventuell köpare och dennes rådgivare samt lämnas vidare till verksamhetens nya ägare.


Hur skyddar vi dina personuppgifter?

För att hålla de personuppgifter vi behandlar i säkert förvar har vi vidtagit flera säkerhetsåtgärder: Vi har implementerat säkerhetsrutiner och tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter. Vi har uppdaterade programvaror samt högkvalitativa och uppdaterade brandväggar och antivirusprogram för att skydda och förhindra obehörig tillgång till nätverket. Tillgången till de system och utrymmen där personuppgifterna lagras är begränsad och det krävs att de anställda som ska hantera uppgifterna identifierar sig för att få åtkomst.


Kortbetalning tillhandahålls av DIBS Payment och sker genom att kontokortsnumret krypteras och transporteras direkt till banken. DIBS Payment använder standarden SSL som är bland de säkraste systemen för e-handelstransaktioner. Detta innebär att ingen obehörig kan få tillgång till dina kontokortsuppgifter. För mer info se www.dibs.se.


Hur länge sparas mina personuppgifter? VI sparar dina uppgifter tills du avregistrerar dig. Du kan när som helst avregistrera dig som kund. Om du inte registrerar dig som kund sparas dina uppgifter så länge det är nödvändigt utifrån krav i lag eller för att fullgöra våra eller våra samarbetsparters åtaganden gentemot dig, t.ex. för att uppfylla leverans- eller garantiåtaganden. Dina uppgifter sparas aldrig längre än vad som är tillåtet enligt gällande personuppgiftslagstiftning.


Tillgång till, uppdatering och korrigering av dina personuppgifter

Du har, enligt gällande personuppgiftslagstiftning, rätt att gratis få information om vilka personuppgifter som behandlas om dig. Om du vill ha sådan information ska du lämna in en skriftlig begäran till oss. Begäran ska skickas in, undertecknad av dig, per post till den adress som anges på Webbplatsen. Den kan alltså inte skickas per e-post.


VI vill säkerställa att dina personuppgifter är korrekta och uppdaterade. Om någon av de uppgifter du lämnat till oss förändras, t.ex. om du ändrar din e-postadress eller namn, vänligen lämna korrekta uppgifter genom att skicka ett e-postmeddelande till oss. Du har rätt att när som helst begära att personuppgifterna rättas, blockeras eller raderas.


Du har rätt att när som helst återkalla ett lämnat samtycke om behandling av personuppgifter. Sådan återkallelse kan begränsas till att endast avse del av behandlingen, exempelvis den som rör direkt marknadsföring.


Länkar till andra webbplatser

Webbplatsen kan innehålla länkar till andra webbplatser. Denna Integritetspolicy gäller enbart denna Webbplatsen. När du länkas till annan webbplats bör du läsa den personuppgiftspolicy som gäller för den sidan. Notera att VI inte tar ansvar för andra webbplatsers behandling av dina personuppgifter.


Ändringar i Integritetspolicyn

VI förbehåller oss rätten att göra ändringar i denna Integritetspolicy när som helst i tiden i den utsträckning ändringarna är nödvändiga för att uppfylla nya legala eller tekniska krav. Alla ändringar av denna Integritetspolicy kommer att publiceras på Webbplatsen.


Vi reserverar oss för eventuella uppgiftsfel eller prisfel.


Välkommen till Bokextra.se

Tom kundvagn

Summa totalt:

0 kr