Logo

>> Alla böcker A-Z

Köpvillkor


Villkoren är granskade av Konsumentverket.


Nöjd kund

Vi trivs med vårat arbete, och längtar efter att ge dig service och din beställning.

Att du ska bli nöjd med vår service är det roligaste vi vet och det enda som räknas för oss.


Kundtjänst svarar på dina frågor

mail: info at klevrings.se.


Lager

Vi har, till skillnad mot många konkurerande webbutiker, eget lager.

De artiklar som det står "skickas omgående", finns i vårt eget lager. Dessa varor levereras normalt inom 5 arbetsdagar. Beställer du även varor med längre leveranstid skickas hela ordern samtidigt.


Priser

Samtliga priser är inklusive moms. Vi reserverar oss för eventuella prisförändringar, vilket normalt inte sker i efterskott, utan att alltid först meddela dig. Momsen är 6 % för både tryckta böcker och 25 % för övriga produkter.

Minsta ordervärde är 200 kr.


Ingen Expeditionsavgift vid kortbetalning

Vid kreditkortsbetalning tillkommer inga expeditionsavgifter. Vi tar ut en avgift på 29 kr vid beställningar mot faktura.


Frakter inom Sverige

Vi har en enhetsfrakt på 79 kr för böcker, 79 kr för övriga varor såsom teknik, lek- lär- & hobby, räknemaskiner, kontorsmaterial och kläder inom Sverige.

Frakter till Norden och EU

Inom Norden och EU är frakten 350 kr oavsett sortiment.

Frakter övriga Världen

Vi skickar varor över hela världen. Frakten som normalt sker som Postpaket kostar 850:-, leveranstid ca 10 dagar.


Fraktsätt

Leveranser sker genom brev om vikten är under 1 kg och med Postens postpaket om vikten är över 1 kg. Det kan hända att även om vikten understiger 1kg, att varorna skickas som postpaket på grund av att försändelsen är för stor för brev.

Paketet hämtas hos postombudet som anges på avin du får hemskickad eller via SMS.

Ej utlöst försändelse eller nekat mottagande, debiteras med 200:- samt porto/fraktkostnader.

Om ni vill ändra adressuppgifter i redan skickat paket är kostnaden 150:- exkl. moms (Detta är Postens avgift för sk ändrat förfogande). Ändringen kan ta upp till 48 timmar att genomföra.


Leveranstid

10.000-tals varor finns för OMGÅENDE leverans, från våra egna lager, detta anges vid respektive artikel (gäller varor där det står "levereras omgående")dessa varor levereras normalt inom 5 arbetsdagar. Beställer du varor med olika leveranstid skickas hela ordern samtidigt inom den längsta leveranstiden som någon av dina produkter har. Beställer du alltså en vara med omgående leverans och en med 2-8 vardagar skickar vi ordern inom 2-8 vardagar. Vi kan delleverera beställningen och gör detta i de fall vi anser det lämpligt. Informera oss om du behöver delleverans så ska vi se vad vi kan göra.

Vid varje produkt finns den specifika leveranstiden angiven.

För utländska böcker som inte anges med leverans "omgående", kan leveranstiden uppgå till 14 dagar.

Vi reserverar oss alltid för att varan kan bli slutsåld.


Betalning


Kortbetalning, Direktbetalning

Kortbetalning med VISA, Eurocard eller Mastercard

Kortbetalning tillhandahålls av DIBS och sker genom att kontokortsnumret krypteras och transporteras direkt till banken.


DIBS använder standarden SSL som är bland de säkraste systemen för e-handelstransaktioner.

Detta innebär att ingen obehörig kan få tillgång till dina kontokortsuppgifter.

För mer info se www.dibs.se.

Beställningar utanför Sverige kan endast kortbetalas eller förskottsbetalas.


Vid kortbetalning, reserveras beloppet och dras från kortet först då varan skickas från oss.


Faktura

Genom vårt samarbete med Upphandlingsjuristen AB kan vi erbjuda privatpersoner och företag att handla mot faktura. Vid faktura med betalvillkor 14 dagar tillkommer en fakturaavgift om 29 kr för privatpersoner och 39 kr för företag. För faktura med betalvillkor 60 dagar tillkommer en fakturaavgift om 69 kr för både privatpersoner och företag. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n 60 kr för privatpersoner och 450 kr för företag, samt dröjsmålsränta med 24 % per år. Vid inkassoåtgärd tillkommer en inkassoavgift om 180 kr. Fakturan skickas till din e-postadress i samband med att leverans sker.

Grundkraven för att få betala mot faktura är följande:

- Du har fyllt 18 år

- Du har en stadigvarande inkomst

- Du har minst 120 000 kr i årsinkomst

- Du har inga betalningsanmärkningar

- Du är folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år tillbaka

- Du uppgett en e-postadress som tillhör beställaren

Vid fakturabetalning kan vi komma att ta en kreditupplysning. Vid belopp upp till 5000 kr tar vi en lättare typ av upplysning som inte registreras och visas för tredje part och som inte påverkar din framtida kreditvärdighet. Vid belopp över 5000 kr tar vi en fullvärdig kreditupplysning. Upplysningen ger oss information om namn och adress, betalningsanmärkningar samt skuldsaldo hos Kronofogden.Manuell betalning

Vid manuell betalning får du uppgifter om inbetalningen när köpet är klart, obs att vi skickar dina varor först när betalningen kommit oss tillhanda, vilket tar ca 2 bankdagar.Ångerrätt, Returer, Ej utlöst försändelse

Är du konsument har du rätt att inom 14 dagar från mottagandet av varan meddela oss att du ångrar köpet. Detta gäller enbart i det fall varan återlämnas i väsentligt oförändrat skick. Om varan har förstörts eller förändrats på grund av någon åtgärd som har varit nödvändig för att undersöka varan gäller inte ångerrätten. Varan skall alltid undersökas så försiktigt som möjligt.

Underkläder är hygienartiklar och kan därför inte bytas, BH är undantaget och kan alltså bytas.

Observera att även datorprogram återköpes ej i det fall plomberingen är bruten.

Returfrakten för användande av ångerrätten betalas av köparen.


OBS Paketet bör skickas som företagspaket. Rekommenderat brev ska inte användas.

Returadress: Klevrings Sverige AB, Stubbsundsvägen 13, 131 41 Nacka.

Returen som skickas som REK, hämtas inte ut.


Om vi gjort något fel eller varan är trasig står vi givetvis för returfrakten och skickar en ny vara till dig kostnadsfritt.

Vi ber dig även att skicka varorna i en hård förpackning för att varorna inte ska skadas vid transporten till oss.

Ej utlöst försändelse eller nekat mottagande, debiteras med 280:- samt porto/fraktkostnader.

Om varan skadats eller kommer bort på grund av omständighet som beror på köparen, sker ingen återbetalning eller kreditering på fakturan.

Om du önskar varan tillsänd dig igen tillkommer också porto-/fraktkostnader. Varan ligger kvar hos oss i 30 dagar.


Vid garantireparation, följ i första hand instruktionen som följer med varan.


Reklamation

Om du upptäcker något fel i varan och vill reklamera den, gör du det enklast genom att kontakta vår kundtjänst info at klevrings.se. Reklamation skall ske senast inom 30 dagar från leveransdagen. Handlar du i egenskap av konsument skall reklamation istället ske inom tre år. Du skall dock meddela oss inom skälig tid från det att du märkt felet eller borde ha märkt felet. Vi godtar alltid meddelanden om reklamation som sker inom två månader från att du upptäckt felet.

Om vi inte kan leverera

Om varan är slut eller av annan orsak inte kan levereras, återbetalas varans fulla pris till det kontokort som du angett vid betalningen.


Personuppgifter

För att kunna handla hos oss krävs för närvarande att du registrerar dig och fyller i de uppgifter som efterfrågas (namn, adressuppgifter etc, samt vid betalning mot faktura eller delbetalning även personummer.)

Syftet med detta är för att vi ska kunna leverera varan/varorna och att du får full insyn i den fortsatta orderprocessen av din beställning, samt att det ska underlätta för dig vid ditt nästa köp hos oss.

Dessutom kan du se vilka beställningar du har gjort som vi ännu ej behandlat samt när en beställning är på väg till dig.

Uppgifterna hanteras i enlighet med Svensk lag, Personuppgiftslagen (PUL) och lämnas inte ut till tredje part eller annan obehörig.


Vi reserverar oss för eventuella uppgiftsfel eller prisfel.


Välkommen till Bokextra.se

Tom kundvagn

Summa totalt:

0 kr