Logo

>> Alla böcker A-Z

Cascade. 3, Elev-cd (5-pack)

Av: Karin Högberg, Lena Lindgren, Annika Finér

Bild saknas

Pris inklusive moms: 388 kr

Antal:

Skickas av oss inom 2 - 5 vardagar.

Artikelnummer:9127818268
Upplaga:1
Förlag:Natur och Kultur
Utgivningsdatum:20040902
Mediatyp:Övrigt/CD-skiva
Vikt (g):454

Om boken

NYHET!
Cascade är vårt nya läromedel i franska för år 6–9 anpassat till Kursplaner 2000.

För nybörjarna i år 6 finns Cascade 1 med en allt-i-ett-bok som eleven ska skriva i. Cascade 2 är också avsedd för nybörjare. De som börjar i år 7 startar alltså med Cascade 2. Har man börjat med Cascade 1 fortsätter man med Cascade 2 och använder då delar av boken som repetition.

Cascade 2 (år 7) består av en huvudbok med texter och muntliga övningar samt en cahier. Huvudboken är ingen förbrukningsbok utan alla skriftliga övningar ligger i elevens cahier.

Cascade 3 för år 8 och Cascade 4 för år 9 består också av en huvudbok och en cahier vardera.

Till varje år finns lärar-cd, elev-cd samt en lärarbok.

Strukturen i Cascade
I Cascade är varje kapitel indelat i avsnitt: A–B (Cascade 1) respektive A–D (Cascade 2 och 3). I Cascade 1 arbetar alla med A-delen medan snabba elever även gör B-delen. I Cascade 2 och 3 är det A och B som är de gemensamma delarna, medan C och D till stor del utgörs av autentiska inslag eller längre, svårare texter att arbeta med individuellt eller i par.

I Cascade 4 finns större tematiska avsnitt med olika typer av texter (litterära texter, faktatexter, tidningsartiklar, dikter, sånger, e-mail m m) som lärare och elever kan välja mellan. Alla grammatikövningar finns samlade i ett separat avsnitt.

Övningar
I Cascade finns övningar av många olika slag, framförallt par- och gruppövningar, så att eleverna får tillfälle att kommunicera på franska.

Målsättningen är att eleven ska bli medveten om hur man lär sig och för vissa elever passar det bäst att lära sig genom att skriva, andra repeterar muntligt och en del tycker att kort med bilder är det bästa sättet att träna in ord. Alla möjligheter och varianter får eleverna prova i Cascade när de lär sig nya ord och fraser.

I uppgiften ”Fundera” får eleven själv klura ut hur saker och ting hänger ihop.

Varje kapitel har flera hörövningar och vi har försökt lägga dem efter varandra så att man ska kunna träna att höra i ett lite längre sjok.

Grammatik
I Cascade försöker vi få eleven att själv komma fram till hur språket är uppbyggt. I inforutor förklaras sedan företeelsen på ett lättfattligt sätt. I 6:ans bok är de grammatiska momenten begränsade och återkommer vid flera tillfällen. I övriga böcker finns längst bak ett kort, traditionellt grammatikavsnitt som kan användas som uppslagsdel.

NYHET!
CASCADE 2 GRAMMAIRE
Behöver dina elever träna mer på grammatik? I Cascade 2 Grammaire finns skriftliga självgående övningar som tränar den grammatik som finns i Cascade 2 för år 7. Cascade 2 Grammaire är det första grammatikhäftet i Cascades Grammaire-serie. Det utkommer vt 2005.

Tom kundvagn

Summa totalt:

0 kr