Logo

>> Alla böcker A-Z

Det är fortfarande ingen ordning på mina papper

Av: Bodil Malmsten

Medarbetare: Stefania Malmsten (Formgivare)

Bild 

Pris inklusive moms: 110 kr

Antal:

Skickas omgående.

Artikelnummer:9789100101473
Förlag:Albert Bonniers Förlag
Utgivningsdatum:20030930
Mediatyp:Bok/Kartonnage
Omfång:206 sidor
Vikt (g):416

Om boken

Bodil Malmsten är en av våra mest folkkära författare. Så här presenterar hon sin nya klippbok, Det är fortfarande ingen ordning på mina papper:

"För tolv år sedan kom Det är ingen ordning på mina papper, en samling kortprosa, tidigare publicerade texter, en så kallad klippbok. Texter om livet och litteraturen, resor och hemorter. ''Högt'' och ''lågt''. Inte i de olika texterna utan i var och en. Så blir det när jag skriver och annars.

Att det redan har gått tolv år är besynnerligt, men så är det.

Tolv år.

Människor som föddes när Det är ingen ordning på mina papper gavs ut, vet redan allt som de någonsin kommer att veta.Visdomsmässigt blir ingen någonsin mer än tolv år.

Gamla människor brukar säga att de inte känner igen sig i den gamla människan i spegeln, att de fortfarande känner sig unga fast ansiktet säger emot.

Det säger inte jag. Äntligen börjar spegelbilden hinna i kapp och det är mycket bra. Det betyder inte att jag är sams med mig själv eller vän med min spegelbild. Vi vet var vi har varann, det är allt.

Det är fortfarande ingen ordning på mina papper. Det är som med livet, obetydlig utvecklig och risig prognos men enormt intressant under tiden.

Det enda jag inte visste när jag var tolv år var att det skulle bli så intressant. Och så stora portioner. Att motgång är lika intressant som medgång, att det bästa hos människan är ärren. Att den sistnämnda sortens sanningar inte är några sanningar för att sanningen inte finns. Men att påståenden om den är oerhört intressanta.

Det bästa hos människan är oordningen. Säger vi."

Bodil Malmstens nya bok blandar allvarliga och humoristiska noveller, dikter, aforismer och vardagsbetraktelser på ett högst älskansvärt och oefterhärmligt Malmstenskt sätt.

Tom kundvagn

Summa totalt:

0 kr