Logo

>> Alla böcker A-Z

Vem är det som bestämmer i ditt liv? : om medveten närvaro

Av: Åsa Nilsonne

Bild 

Pris inklusive moms: 182 kr

Antal:

Skickas av oss inom 2 - 5 vardagar.

Artikelnummer:9789127026834
Upplaga:2
Förlag:Natur & Kultur Akademisk
Utgivningsdatum:20070827
Mediatyp:Bok/Kartonnage
Omfång:154 sidor
Vikt (g):258

Om boken

Medveten närvaro, mindfulness, innebär att vi är vakna i nuet och att vi lägger märke till det som sker omkring oss. Boken vill hjälpa oss att kunna styra vår koncentration och uppmärksamhet och att nå större självinsikt. En metafor i boken är inre scen. Vi har alla en egen inneboende teaterrepertoar, och vi kan lära oss att styra denna välja vilka aktörer vi vill släppa upp på vår inre scen.

I denna andra utgåva har boken omsatts med något större textgrad för att öka läsbarheten. Likaså har en kort inledning tillkommit.

Dialektisk beteendeterapi (DBT) är en terapiform som har många inspirationskällor. Förenklat kan metoden sägas vila på kognitiv beteendeterapi och på fyra viktiga begrepp: acceptans, medveten närvaro, medkänsla och bekräftelse. I denna bok tar författaren på ett lättillgängligt sätt upp betydelsen av medveten närvaro. Fokus i boken ligger på koncentration och uppmärksamhet. Vi får många praktiska tips. Texten är pedagogiskt upplagd och innehåller rikligt med exempel och övningar.

På samma sätt som böckerna Tillsammans om medkänsla och bekräftelse; (med Anna Kåver) och Att leva ett liv, inte vinna ett krig om acceptans, (av Anna Kåver) vänder sig Vem är det som bestämmer i ditt liv? till alla som är intresserade av personlig utveckling. Boken kan även användas som resursbok inom utbildningar och av professionellt verksamma inom psykiatrin.

Andra köpte också

(Inbunden)

20070430

Av: Spencer Smith, Steven C Hayes

357 kr

Förbered dig på att ta ett annorlunda perspektiv på ditt liv och hur du lever det! ACT är en metod...[Läs mer]

(Inbunden)

20070827

Av: Anna Kåver, Åsa Nilsonne

182 kr

En stor utmaning i våra liv är att fungera tillsammans - med vår livspartner, med våra barn och...[Läs mer]
 

(Kartonnage)

20070827

Av: Anna Kåver

182 kr

Ett accepterande förhållningssätt innebär inte att avstå från att söka förändring i en svår...[Läs mer]

Tom kundvagn

Summa totalt:

0 kr