Logo

>> Alla böcker A-Z

Gång på gång : Pedagogik vid autism och autismliknande tillstånd

Av: Vanna Beckman, Helen Schaumann, Margareta Kärnevik Måbrink

Bild 

Pris inklusive moms: 290 kr

Antal:

Skickas av oss inom 2 - 5 vardagar.

Artikelnummer:9789127072053
Upplaga:2
Förlag:Natur & Kultur Akademisk
Utgivningsdatum:19980831
Mediatyp:Bok/Häftad
Omfång:114 sidor
Vikt (g):165

Om boken

Tålamod och kunskap är nödvändigt i pedagogik vid autism, som med rätta kallas de tiotusen gångernas pedagogik. Den mest kärleksfulla insats man kan göra är kanske att utveckla barnets möjligheter till självständighet så långt det bara går.

Författarna beskriver mycket konkret hur man når dit. De skildrar hur man kan bemöta barn och vuxna med autism och autismliknande tillstånd och hantera deras handikapp i ett livsperspektiv. Struktur i tid och rum är det viktigaste instrumentet för utveckling.

I boken finns många praktiska förslag till hur man kan inrätta miljön med t ex scheman, namnskyltar och fasta vanor. Här ges också förklaringar på beteenden som kan förefalla gåtfulla.

I denna nya utgåva har författarna något vidgat innehållet från att tidigare enbart ha rört autism till att nu även innefatta pedagogik vid autismliknande tillstånd, exempelvis Asperger syndrom.

Boken riktar sig till föräldrar och anhöriga, till studerande och yrkesverksamma inom specialpedagogik, omsorg och skola och till alla andra som kommer i kontakt med människor med autism.


Vanna Beckman är journalist och författare med barnneuropsykiatri som särskilt intresseområde.

Margareta Kärnevik Måbrink är speciallärare och har arbetat med människor med autism på olika nivåer sedan 1978. Hon är pedagogisk handledare vid Barnneuropsykiatri, Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg för föräldrar och personal och arbetar med barn, ungdomar och vuxna.

Helen Schaumann är förskollärare och socionom och har varit kurator inom barn- och ungdomspsykiatrin sedan 1975 med speciell inriktning på barn med autism. Hon är också pedagogisk handledare vid Barnneuropsykiatri, Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

Tom kundvagn

Summa totalt:

0 kr