Logo

>> Alla böcker A-Z

Bilder av självet : Vardagslivets förändring i det senmoderna samhälle

Av: Thomas Johansson

Bild 

Pris inklusive moms: 377 kr

Antal:

Skickas av oss inom 2 - 5 vardagar.

Artikelnummer:9789127085350
Upplaga:1
Förlag:Natur & Kultur Akademisk
Utgivningsdatum:20020227
Mediatyp:Bok/Inbunden
Omfång:224 sidor
Vikt (g):397

Om boken

Det moderna samhället präglas i stor utsträckning av en uppluckring av traditionella identiteter och sociala positioner. Unga människor går inte längre automatiskt i sina föräldrars fotspår, t ex när det gäller yrkesval. Könsrollerna har också förändrats och ersatts av mer flexibla könsidentiteter. I takt med denna omvandling ökar också intresset för frågor som rör identitet och människors självuppfattning.

I Bilder av självet får läsaren hjälp att orientera sig i den ofta komplexa diskussion om dessa processer och fenomen som i dag förs inom samhällsvetenskap och humaniora. Boken presenterar fyra olika perspektiv på självet och ger läsaren tillgång till redskap för att tolka och förstå dagens olika identiteter. Denna diskussion knyts i bokens andra del till de förändringar som kan iakttas i det senmoderna vardagslivet. Med utgångspunkt i de perspektiv som introduceras i den första delen analyseras fenomen som kärlek, förälskelse, vänskap, föräldraskap, sexualitet, arbete och medieanvändning.

Bilder av självet ger läsaren en introduktion till en diskussion som i dag håller på att radikalt förändra vårt sätt att betrakta och analysera relationen mellan samhälle och individ. Boken innehåller också lästips för fördjupat studium i ämnet. Det perspektiv som presenteras utgör ett nyskapande bidrag till socialpsykologin och innebär samtidigt ett nytt sätt att betrakta mänskligt samspel.

Boken vänder sig till dem som är intresserade av frågor som rör samhällelig förändring, identitet och mänskligt samspel. Den kan även med fördel användas på högskole- och universitetsutbildningar inom t ex socialpsykologi, vård, socialt arbete, sociologi, medier och kommunikation.

Andra köpte också

(Pocket)

20110720

Av: Ann Söderlund

45 kr

Tillfälligt slut, oklar leveranstid

Men vi knullar ju ändå inte är hejdlöst rolig läsning. Med hög igenkänning och fingret mitt i...[Läs mer]

(Häftad)

20060802

Av: Fredrik Emdén

Skickas omgående

108 kr

"Det stod den 1 april i almanackan, men det var inget aprilskämt. Testet bekräftade vad vi under en...[Läs mer]
 

(Häftad)

20060327

Av: Johan Cullberg

289 kr

Människans liv kantas av psykiska kriser. En del utlösta av plötsliga och oväntade, svåra...[Läs mer]

(Inbunden)

20010101

227 kr

Tillfälligt slut, oklar leveranstid

Tänkare, förkunnare och diktare i alla kulturer har sökt svar på frågor kring livet och meningen...[Läs mer]
 

Tom kundvagn

Summa totalt:

0 kr