Logo

>> Alla böcker A-Z

Ernst Josephson

Av: Ulf Abel

Bild 

Pris inklusive moms: 95 kr

Antal:

Skickas omgående.

Artikelnummer:9789127109254
Upplaga:1
Förlag:Natur & Kultur
Utgivningsdatum:20050125
Mediatyp:Bok/Inbunden
Omfång:110 sidor
Vikt (g):496

Om boken

Ernst Josephson levde mellan 1851 och 1906 och räknas till en av Europas främsta porträttmålare. Hans berömmelse vilar på en teknisk fulländning och förmåga till inlevelse kombinerat med en osedvanlig människokännedom. I sina många porträtt sammanfattar han en lång europeisk tradition med rötter hos Rafael och Rembrandt samtidigt som han också öppnar vägen för något helt nytt.

Genom hela livet följer honom temat Näcken-Strömkarlen. Det blir djupt personligt förankrat, men också generellt, ett uttryck för skapandets vånda. Hans teckningar kan sägas föregripa Matisses och Picassos, och hans sagoskildring Gåslisa återklingar oupphörligen i svensk 1900-talskonst. Josephsons konstnärskap har en osedvanlig tyngd och betydelse.

Med utgångspunkt i Nationalmuseums rika samlingar presenterar Ulf Abel Ernst Josephsons liv och konst i en mycket insiktsfull och engagerande text. Boken innehåller också ett stort antal högkvalitativa reproduktioner av Ernst Josephsons konstverk, skisser och teckningar.

Serien De stora mästarna utges i samarbete med Nationalmuseum.

Tom kundvagn

Summa totalt:

0 kr