Logo

>> Alla böcker A-Z

Ekengrens svenska Reviderad Textbok B

Av: Brita Lorentzson-Ekengren, Hans-Eric Ekengren

Bild 

Pris inklusive moms: 314 kr

Antal:

Skickas omgående.

Artikelnummer:9789127595255
Upplaga:1
Förlag:Natur & Kultur Läromedel
Utgivningsdatum:20030710
Mediatyp:Bok/Inbunden
Omfång:240 sidor
Vikt (g):633

Om boken

Liksom i tidigare upplaga är Litteraturbok 1 och Litteraturbok 2 allt-i-ett-böcker där skönlitterära texter kopplas till respektive litteraturhistoriskt avsnitt. Med en tydlig författarröst lotsas eleverna genom epokerna och ett antal centrala texter och författarskap.

Litteraturbok 1 inleds med ett kapitel om myter och avslutas med ett avsnitt som behandlar realismen och naturalismen. Litteraturbok 2 tar vid med det moderna genombrottet i Norden och presenterar därefter 1900-talets litteratur och ett antal betydelsefulla författarskap ända fram till vår egen tid.

I Språkbok 1 och Språkbok 2 får eleverna arbeta med språkets byggstenar och framför allt med sin egen muntliga och skriftliga språkutveckling. Här blir det särskilt tydligt att Ekengrens svenska har bearbetats för att möta kraven i de nya ämnesplanerna.

Med de totalt fyra böckerna i serien behandlas det centrala innehållet i ämnet svenska. Den tydliga uppdelningen av stoffet mellan böckerna och strukturen i respektive bok gör det dessutom enkelt för dig som lärare att välja de delar som passar din undervisning och dina elever.

Tom kundvagn

Summa totalt:

0 kr