Logo

>> Alla böcker A-Z

Medeltiden (fördjupningsbok)

Av: Joel Knöös

Bild saknas

Pris inklusive moms: 163 kr

Antal:

Skickas omgående.

Artikelnummer:9789127753693
Upplaga:1
Förlag:Natur & Kultur
Utgivningsdatum:20051014
Mediatyp:Bok/Häftad
Omfång:61 sidor
Vikt (g):136

Om boken


Hela Historien är en ny serie fördjupningsböcker som både beskriver och problematiserar de historiska förloppen. Eleverna får spännande och engagerande texter och bilder som fördjupar förståelsen av historiska händelser.

Medeltiden - analys
Tyngdpunkten ligger på det europeiska medeltida samhället och de ekonomiska, sociala, kulturella och religiösa faktorer som formade det. Här skildras bl a människors vardag och synen på familj, äktenskap och sexualitet. Eleverna övar analys.

Europa och världen - källkritik
Om hur européerna reser och upptäcker resten av världen under 1400- och 1500-talen. Orsakerna till att de gav sig ut i världen analyseras, liksom de enorma konsekvenser som dessa resor fick både för Europa och de världsdelar som de kom till. Citat från många olika källor ger eleverna träning i källkritik.

Franska revolutionen - orsakskedjor
Här beskrivs det franska samhället på 1700-talet och de viktigaste orsakerna till att revolutionen bröt ut. Boken skildrar också vilka grupper och personer som påverkade förloppet och hur revolutionen med tiden förändrades. Syftet är att se orsakskedjor varför det blev som det blev.

Tom kundvagn

Summa totalt:

0 kr