Logo

>> Alla böcker A-Z

De vilseförda

Av: Kate Atkinson

Medarbetare: Paul Eklund (Formgivare), Lena Torndahl (Översättare)

Bild 

Pris inklusive moms: 180 kr

Antal:

Skickas omgående.

Artikelnummer:9789137126142
Förlag:Bokförlaget Forum
Utgivningsdatum:20050406
Mediatyp:Bok/Inbunden
Omfång:283 sidor
Vikt (g):633

Om boken

Privatdetektiven och f.d. polisen Jackson Brodie utreder tre olika fall. Ett handlar om femåriga Olivia som försvann en sommarnatt i Cambridge 1970, det andra om artonåriga Laura, som knivmördas av en man på sin fars advokatbyrå, det tredje om spårlöst försvunna Tanya, nu tjugofem, som växte upp hos farföräldrarna sedan mamman hade dödat Tanyas far med ett yxhugg i huvudet.
Detektiv Jackson, själv bittert skild och far till en älskad åttaårig flicka, börjar utreda fallen, som på märkliga och fantastiska vis knyts samman och vävs ihop. Han blir god vän med Olivias nu medelålders systrar Amelia, snörpig nucka, och Julia, mansslukande skådespelerska, och lär känna Lauras far Theo och Tanyas moster …
Här utspelas många absurda och roliga scener i snabbt tempo, men under skratten och komiken bultar smärtan, dunkar ett oroligt hjärta. Ett genomgående tema i De vilseförda är föräldrakärleken, men också dess motsats, ett annat människors utsatthet. De vilseförda är en fascinerande, spännande och välskriven roman, full av smärta, sorg och humor. Skickligt hopvävd intrig, bländande språk och intressanta, roliga, fasansfulla och rörande människoöden gör den till en stor läsupplevelse.

Tom kundvagn

Summa totalt:

0 kr