Logo

>> Alla böcker A-Z

Det blödande hjärtat

Av: Andrew Taylor

Medarbetare: Jan Malmsjö (Översättare)

Pris inklusive moms: 113 kr

Antal:

Skickas omgående.

Artikelnummer:9789137134642
Förlag:Bokförlaget Forum
Utgivningsdatum:20090812
Mediatyp:Bok/Inbunden
Omfång:447 sidor
Vikt (g):747

Om boken

Om Philippa Penhow inte hade gått till Bleeding Heart Square den januaridagen skulle du, och kanske alla andra också, ha levt lyckliga i alla sina dagar ?

Året är 1934 då lady Lydia Langstone flyttar till det nedgångna Bleeding Heart Square i London på flykt undan sin våldsamma man. Hon har ingen annanstans att vända sig än till sin far som hon knappt känner, kapten Ingleby-Lewis ? som bor på ett sjaskigt lägenhetshotell på nummer sju. Nu ska hon bygga sin egen tillvaro som oberoende arbetande kvinna.

Men vad Lydia inte vet är att Bleeding Heart Square är fullt av mörka gåtor. Vad hände med miss Penhow, den ensamstående medelålders kvinnan som äger huset och som försvann för fyra år sedan? Varför står en mystisk civilklädd polis och bevakar området? Vad är det som gör journalisten Rory Wentwood så angelägen om att få kontakt med Miss Penhow? Och varför får Joseph Serridge, den som sist såg miss Penhow i livet, paket med ruttnande hjärtan skickade till sig?

Enligt legenden dansade djälvulen en gång på Bleeding Heart Square ? och nu verkar återigen mörka krafter ha tagit över huset ?

Det blödande hjärtat är en kusligt klaustrofobisk och enastående välskriven psykologisk spänningsroman som trycker på alla de rätta knapparna.  Det är också en detaljrik och stämningsfull tids- och miljöskildring med mångfacetterade och engagerande karaktärer.

Andra köpte också

(Inbunden)

20070315

Av: Rebecca Ahlefeldt-Laurvig, Johanna Persson

Skickas omgående

45 kr

Vardagsångest, ett tillstånd som kan vara både jobbigt och fruktansvärt, men som man också kan...[Läs mer]

Tom kundvagn

Summa totalt:

0 kr