Logo

>> Alla böcker A-Z

Raw food på svenska

Av: Erica Palmcrantz, Irmela Lilja

Medarbetare: Anna Hult (Fotograf)

Bild 

Pris inklusive moms: 143 kr

Antal:

Skickas omgående.

Artikelnummer:9789153434412
Upplaga:1
Förlag:Ica Bokförlag
Utgivningsdatum:20090629
Mediatyp:Bok/Danskt band
Omfång:173 sidor
Vikt (g):680

Om boken

Öppna dina sinnen för ett nytt sätt att laga mat!

Raw food på svenska visar hur du kan tillreda fantastiska maträtter helt utan upphettning över 40 grader för att bevara maximal näring och energi. Basen är härliga frukter, fräscha grönsaker, frön, nötter och torkad frukt.
- Mina recept är enkla, nyttiga och fyllda med livskraft. En extra bonus: raw food är naturlig smalmat. Låt dig överraskas av smakupplevelsen i indiskt blomkålsmos, vildrisblandning, mangoglass och brownies, säger Erica Palmcrantz. Raw food på svenska är både lustfylld inspiration och en praktisk handbok för dig som vill veta vad raw food är. Här får du massor av härliga recept. Du kommer troligen att se på frukt- och grönsaksdisken med helt nya ögon efter att du har börjat pröva dem! Du får också möta några människor som använder raw food på sitt eget sätt.

Erica började med raw food utan att hon egentligen visste det. För några år sedan hälsade hon på sin kusin och hennes familj i Kalifornien. De hade 40 kilo apelsiner som låg på bänken i köket, de största avokador hon någonsin hade sett och bara nötter i skafferiet. Efter några veckor märkte Erica hur de fysiska problem hon haft tidigare, nästintill försvann och hon började fundera på om det var maten som var orsaken. Hon hade tidigare haft problem med magen, väldiga blodsockersvängningar och varit lite rund. Med den nya energin som hon fick från maten, kände hon sig dessutom mer kreativ, positiv och mer tillitsfull. I dag lever hon som en så kallad "high raw vegan", där kosten består av minst 85 procent raw food. De tillfällen då hon äter lagad mat är i sociala sammanhang som middagar med vänner, när hon är ute på stan, på resande fot eller under vinterhalvåret. Så kan du också göra, tycker Erica, lägg din ambition med denna underbara kost på den nivå som passar just dig. Det kanske räcker med att börja med raw food till frukost, byta ut ett mellanmål - eller så vill du gå hela vägen.

Erica Palmcrantz älskar god mat! Hon vill visa dig att det kan vara enkelt och roligt att tillreda raw food - denna kost som är så rik på smaker och fylld med livskraft. Du får veta hur du kommer igång - och hur du går vidare om du redan har börjat äta raw food. Recepten i boken har kommit till utifrån alla härliga råvaror Erica brukar ha hemma. Hon har sedan vidareutvecklat sina recept för att maten ska bli så god och nyttig som möjligt. Raw food är mer en livsstil än en trendig diet. Man börjar automatiskt välja ekologisk mat, tänka mer på vad som är bra för vår jord och får samtidigt en ökad livskraft. Go raw!

Tom kundvagn

Summa totalt:

0 kr