Logo

>> Alla böcker A-Z

Lasse Majas Detektivbyrå Cafémysteriet

Av: Martin Widmark

Medarbetare: Helena Willis (Illustratör)

Pris inklusive moms: 66 kr

Antal:

Skickas omgående.

Artikelnummer:9789163826115
Förlag:Bonnier Carlsen
Utgivningsdatum:20031015
Mediatyp:Bok/Inbunden
Omfång:80 sidor
Vikt (g):238

Om boken

Café Marsaan, Vallebys fina konditori, har blivit utsatt för flera rån, alltid då det funnits ovanligt mycket pengar i kassan. Kassörskan är chockad! Tre gånger i rad kan inte en rånare ha tur, är det någon inne på caféet som tipsar rånaren när det är dags att slå till? Ingen i personalen har sett något misstänkt bland kollegerna, berättar Vallebys polismästare initierat för Lasse och Maja mellan bakelsetuggorna. Han har själv förhört allihop. Men de verkar alla vara i stort behov av pengar. Konditoriets ägare syns aldrig till, så honom är det inte lätt att fråga ut. Lasse och Maja smälter den digra informationen på samma gång som de utsökta bakelserna, och beundrar caféets lockande skyltfönster på väg hem. Nu är det nya bakverk i skylten, lika konstfullt arrangerade som tidigare. Men fatet med rånen står kvar på sin plats.

Bok fyra i den kritikerrosade deckarserien om LasseMajas Detektivbyrå, de två första delarna nominerades till "Spårhunden" 2002, tidskriften Jurys pris för årets bästa barn- och ungdomsdeckare. De blec snabbt slutsålda, men finns nu i ny upplaga.

"... riktigt klassiska barndeckare ... här bedrivs äkta spaning, här finns humor, smarta bovar och framför allt så finns här utomordentligt kluriga barn ... fungerar perfekt som självläsningsböcker." (Skånska Dagbladet)

"... roliga pusseldeckare som uppfyller så gott som alla nybörjarbehov ... stadigt håller Martin Widmark mysteriet i sin hand och strör ut såväl villospår som ledtrådar ... Helena Willis tufft knorvliga figurer har det rätta burleska uttrycket." (DN)

"... unikt bra bok i denna genre ... med många, fenomenalt skojiga bilder." (Gotlands Tidningar)

Av samma författare i vår: första boken om monsteragenten Nelly Rapp, illustrerad av Christina Alvner.

Andra köpte också

(Pocket)

20100414

Av: Jonas Jonasson

Skickas omgående

26 kr

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann handlar om en månadslång jakt genom Sverige...[Läs mer]

Tom kundvagn

Summa totalt:

0 kr