Logo

>> Alla böcker A-Z

Lilla sångskafferiet : sånger för de allra minsta

Av: Gunlög Rosén, Gustav Rosén

Medarbetare: Jacob Niclas Tersmeden (Illustratör), Birgitta Sacilotto (Formgivare), Sara Appelgren (Formgivare), Gustav Rosén (Kompositör)

Bild 

Pris inklusive moms: 277 kr

Antal:

Skickas av oss inom 2 - 5 vardagar.

Artikelnummer:9789177483311
Förlag:Gehrmans Musikförlag
Utgivningsdatum:20120820
Mediatyp:Bok/Inbunden
Omfång:80 sidor
Vikt (g):562

Om boken

Med hjälp av Lilla Sångskafferiet skaffar du snabbt påfyllning i din repertoar av enkla, roliga, medryckande och pedagogiska sånger som passar för barngruppernas sångsamlingar. I Lilla Sångskafferiet finns sånger och lektips för de allra minsta barnen. På skafferiets hyllor finner du nyskrivna namnsånger, rörelsesånger och danslekar, håll-igång-sånger och varva-ner-sånger. På hylletiketterna i Lilla Sångskafferiet står teman som "Titta - peka", "Röra på kroppen", "Leka", "Julen" med mera, och du kan lätt få uppslag till roliga och lärorika temasamlingar. Förutom sånger för samlingen finns också sånger och ramsor som passar för andra tillfällen i vardagen på förskolan, som matstunden, vilan och gympapasset. Här finns sånger som handlar om att utforska kroppens möjligheter, att hjälpa till i köket, att fira jul, att längta efter någon och om att vara tillsammans. Så för dig som hungrar efter "matnyttigheter" eller för dig som bara är lite småsugen på något nytt och lustfyllt - det är bara att rota runt i skafferiet, här finns många godbitar att hämta!

Gunlög Rosén är Sångskafferiets textförfattare - hon har skrivit de flesta av sångtexterna, alla ramsor och även övrig text i boken, men detta har hon gjort i nära samarbete med Gustav Rosén, som bidragit med synpunkter och förslag. Gunlög är författare till Lilla Vickevire och hans vänner - fingerlekar och rörelseramsor, som gavs ut av Förlaget Lutfisken 2007. Några av ramsorna ur Lilla Vickevire återfinns nu som sånger i Sångskafferiet. Gunlög har även skrivit ledarmaterial för Verbum förlag, bl.a. Spektakelserien med musikaler för barn. Sedan 1996 frilansar Gunlög med barnteater, ståuppkomik och föreläsningar för barnledare och barnomsorgspersonal. Ett av hennes huvudämnen är samlingsmetodik - hur man fängslar barn och vad man ska tänka på när man leder en samling. På varje uppslag i Sångskafferiet delar Gunlög med sig av sina idéer och tips kring hur du kan använda boken för att göra samlingen till en höjdpunkt!

Gustav Rosén har skrivit alla melodier och arrangemang till Lilla Sångskafferiet och han har även skrivit ett par av sångtexterna. Gustav spelar saxofon, piano och klarinett och är utbildad vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Han är idag verksam som jazzmusiker och låtskrivare samt som lärare vid Nacka musikskola och Tierps kulturskola. Gustav har tidigare bl.a. skrivit musik till SVT:s barnprogram Pomos Piano. Hans musik spelas också regelbundet i SR:s barnradio.

Gunlög och Gustav är inte släkt, utan råkar bara ha samma efternamn!

Tom kundvagn

Summa totalt:

0 kr