Logo

>> Alla böcker A-Z

Det medeltida Dalarna och Västmanland : en arkeologisk guidebok

Av: Jonas M Nordin

Medarbetare: Johan Laserna (Formgivare), Claes Theliander (Redaktör), Lena Amurén (Redaktör)

Pris inklusive moms: 124 kr

Antal:

Skickas omgående.

Artikelnummer:9789185507177
Upplaga:1
Förlag:Historiska Media
Utgivningsdatum:20090429
Mediatyp:Bok/Danskt band
Omfång:255 sidor
Vikt (g):544

Om boken

Som femted delen ut i den uppskattade serien guideböcker kommer nu Det medeltida Dalarna och Västmanland. Lättillgängligt, kunnigt och illustrerat med nytagna foton guidar författaren genom de båda landskapens medeltida historia.

Få områden bär på samma spännvidd av kulturhistoria och topografi som Dalarna och Västmanland. Längs Västmanlands Mälarstränder, mellan runstenar och gravfält, byggdes några av de stora gods som låg till grund för riket Sverige. Här bildades också några av landets då viktigaste städer.

I Bergslagen mellan Dalarna och Västmanland uppstod den första vågen av industrialisering som ledde till det välstånd vi ser idag. Redan under den tidiga medeltiden byggdes hyttor och bröts gruvor. Och i de stora skogarna finns världens kanske bäst bevarade medeltida trähusbestånd.

Precis som övriga böcker i serien, delas Det medeltida Dalarna och Västmanland in i tre huvudkapitel. De beskriver byar och borgar, städer samt kyrkor och kloster. Boken är rikt illustrerad både med fotografier och nyritade konstruktioner.

Författare är Jonas M Nordin, verksam som forskare vid Statens historiska museum i Stockholm, arkeolog inriktad på historisk arkeologi. Han disputerade 2005 på avhandlingen När makten blev synlig - senmedeltid i Södra Dalarna.

Tom kundvagn

Summa totalt:

0 kr