Logo

>> Alla böcker A-Z

Min familj

Av: Anna-Clara Tidholm

Medarbetare: Anna-Clara Tidholm (Illustratör), Mia Lidbom (Formgivare)

Bild 

Pris inklusive moms: 124 kr

Antal:

Skickas av oss inom 2 - 5 vardagar.

Artikelnummer:9789185827114
Förlag:Olika Förlag
Utgivningsdatum:20090918
Mediatyp:Bok/Inbunden
Omfång:32 sidor
Vikt (g):206

Om boken

För små barn är familjen jätteviktig, den är ju liksom nästan hela världen innan man sett så mycket av världen! Vi kan tycka att familjer ser mycket olika ut men hur den egna familjen ser ut är självklart för det lilla barnet.


Anna-Clara Tidholm är en av vår tids främsta barnboksskapare med många priser och nomineringar i bagaget. För OLIKA förlag har hon skapat boken hon själv saknade. En bok för alla barn och vuxna som i all sin enkelhet öppnar för både fantasi, tanke och samtal - samtidigt som den roar.


Tryckt med FSC-certifikat för minskad klimatpåverkan.

Sagt om boken

Min familj är på ytan en enkel historia, där barn ur olika familjekonstellationer plastfamiljer, homosexuella, invandrade, storfamiljer och så vidare berättar rakt upp och ner om just sin trygghetssfär.
Aase Berg, Expressen, maj 2010. Läs recensionen!


Anna-Clara Tidholms handtecknade individer träder levande fram mot bakgrunderna och förmedlar en närvaro som kryper inpå. Det är som om figurerna där mellan bokbladen betraktar oss förväntansfullt. På något underligt sätt visualiserar de Lennart Hellsings kloka tankar om barnlitteratur: "Böcker ska blänka som solar/och gnistra som tomtebloss/Medan vi läser böckerna/Läser böckerna oss."
Stina Zethraeus, Dagens Nyheter, april 2010. Läs recensionen!


I all sin enkelhet en fullkomligt genial bok. Här presenteras en rad olika varianter på familjer, utan pekpinnar och annan text än namnen på familjemedlemmarna. HBT-familjen med två mammor i ena huset och två pappor i andra är lika självklar som skilsmässo- eller kärnfamiljen. En smart och viktig bok!
Johan Salén, Norra Skåne, december 2009. Läs recensionen!


12 barn berättar om just sina familjer men det är ingenting som skrivs oss på näsan och inget som är norm. En familj är att höra ihop! Anna-Clara Tidholm skriver själv att detta kan vara som en liten uppslagsbok om hur familjer kan se ut! ... Det här är en bok som borde finnas på alla förskolor och skolor. Basta!
Barn&Ungdomsbokbloggen, oktober 2009. Läs recensionen!

Tom kundvagn

Summa totalt:

0 kr